sâmbătă, mai 18, 2024
spot_imgspot_img

Latest Posts

Germania promite să lupte împotriva violenței îndreptate împotriva politicienilor după ce un MEP a fost grav rănit.

Ministrul german al internelor, Nancy Faeser, s-a angajat să lupte împotriva unei creșteri a violenței împotriva politicienilor, după ce un membru german al Parlamentului European a trebuit să fie dus la spital în urma unui atac în timp ce făcea campanie pentru realegere.

Matthias Ecke, în vârstă de 41 de ani, membru al partidului Social Democrat al lui Faeser (SPD), a fost lovit și bătut de un grup de patru persoane în timp ce punea afișe în Dresden, capitala statului estic Saxonia, au declarat polițiștii. O sursă din cadrul SPD a declarat că rănile sale vor necesita o intervenție chirurgicală.

Cu puțin timp înainte, ceea ce părea să fie același grup l-a atacat pe un campanist în vârstă de 28 de ani pentru Verzii, care de asemenea punea afișe, au spus polițiștii, deși rănile sale nu au fost la fel de grave.

Președintele Parlamentului European, Roberta Metsola, a fost unul dintre mulți politicieni europeni care și-au exprimat simpatia față de Ecke, afirmând că este “îngrozită de atacul vicios”.

Numărul atacurilor asupra politicienilor partidelor reprezentate în parlament s-a dublat pe plan național din 2019, conform datelor guvernamentale publicate în luna ianuarie. Faeser a afirmat că ostilitatea verbală a extremiștilor și populismul către politicienii democrați sunt responsabile în parte pentru creșterea violenței.

Extremismul de dreapta reprezintă cea mai mare amenințare la adresa democrației germane, conform agenției de informații interne BfV. Alternative for Germany (AfD), un partid de extremă dreaptă, a devenit a doua forță politică în sondaje la nivel național. Politicienii Partidului Verde se confruntă cu cea mai mare agresiune, atacurile asupra lor crescând de șapte ori din 2019, ajungând la 1.219 anul trecut.

Sursa: https://www.theguardian.com/world/article/2024/may/04/germany-vows-to-fight-violence-against-politicians-after-mep-seriously-hurt

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.