sâmbătă, mai 18, 2024
spot_imgspot_img

Latest Posts

Politicile monetare divergente ale UE și SUA riscă să creeze probleme în zona euro – economist


Perspectiva ca Banca Centrală Europeană (BCE) să se îndepărteze de Rezerva Federală în privinţa reducerii dobânzii de referinţă va fi probabil ”deosebit de negativă” pentru zona euro, potrivit unui economist citat de CNBC, transmite News.ro.

stiri romania

plată cu euroFoto: Photo 7239331 © Alain Lacroix | Dreamstime.com

BCE pare pe cale să reducă ratele dobânzilor în iunie, cu excepţia oricăror surprize majore, iar datele recente privind inflaţia au susţinut de atunci argumentele pentru o reducere iminentă a costurilor îndatorării.

Între timp, banca centrală a Statelor Unite a menţinut ratele dobânzilor constante, miercuri, Comitetul Federal pentru Piaţa Deschisă pentru stabilirea ratelor invocând ”lipsa de progrese suplimentare” în încetinirea inflaţiei la ţinta de 2%.

Rezerva Federală a declarat că nu se aşteaptă să reducă dobânzile până când nu va dobândi ”o încredere mai mare” că inflaţia revine în mod sustenabil către nivelul ţintă, reiterând limbajul folosit după reuniunile din martie şi ianuarie.

Astfel, BCE pare să fie pe cale să reducă ratele dobânzilor înaintea Fed. „Problema reducerii dobânzilor în acest moment este…



Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “economie.hotnews.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.