sâmbătă, mai 18, 2024
spot_imgspot_img

Latest Posts

Sadiq Khan câștigă cel de-al treilea mandat record ca primar al Londrei – POLITICO

Susan Hall a fost aleasă înaintea altor candidați mai cunoscuți ai partidului conservator, inclusiv fostul ministru al Londrei, Paul Scully. Scully a declarat că partidul său a desfășurat o campanie “extrem de decepționantă” în capitală și a acuzat conservatorii că s-au concentrat prea mult pe Khan ca individ.

În timpul campaniei, Hall l-a criticat pe Khan pentru extinderea controversată a Zonei Ultra Low Emission a capitalei, o taxă pentru șoferii care conduc vehicule cu emisii mari de poluare, împotriva căreia conservatorii s-au opus cu succes într-o alegeri parlamentare suplimentare de anul trecut.

Hall a declarat că va anula extinderea în “ziua întâi.”

Candidatura lui Hall a generat și controverse după ce a dat like unor tweet-uri care lăudau politicianul de dreapta Enoch Powell și unele care conțineau abuzuri islamofobe la adresa lui Khan, un musulman practicant.

Criminalitatea cu cuțitul în Londra a făcut, de asemenea, titlurile în timpul campaniei, cu un atac mortal cu sabie în suburbia Hainault care a dominat ultimele zile ale cursei.

Un purtător de cuvânt al lui Khan a declarat duminică că londonezii au “respins cu claritate campania covârșitor de negativă și divizivă condusă de conservatori.”

Khan, fost deputat și ministru laburist, va fi acum primarul cu cea mai lungă ședere în capitală. Pe lângă creșterea criminalității în capitală, lista de sarcini pentru un al treilea mandat include accesibilitatea locuințelor și supravegherea Poliției Metropolitane, aflate sub focul criticilor.

Sursa: https://www.politico.eu/article/sadiq-khan-record-third-term-london-mayor-uk-local-elections/?utm_source=RSS_Feed&utm_medium=RSS&utm_campaign=RSS_Syndication

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.