vineri, iulie 19, 2024
spot_imgspot_img

Latest Posts

A murit actorul Ion Riţiu, cunoscut pentru rolurile din filmele regizate de Sergiu Nicolaescu

A murit actorul Ion Riţiu, cunoscut pentru rolurile din filmele regizate de Sergiu Nicolaescustiri romania

Actorul Ion Riţiu, cunoscut pentru rolurile jucate în mai multe filme regizate de Sergiu Nicolaescu, s-a stins din viaţă la vârsta de 74 de ani, a anunţat, miercuri, Teatrul Naţional Târgu Mureş.

Ion Riţiu (4 decembrie 1950, Târnăveni – 2 iulie 2024, Târgu Mureş) a făcut parte din echipa Teatrului Naţional Târgu Mureş din 1975, imediat după ce a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografie din Bucureşti.

Pe marile ecrane, Ion Riţiu a apărut în roluri cum ar fi Puiu Faranga în “Ciuleandra” (regia Sergiu Nicolaescu, 1985), Rică Păsărin în “Duelul” (regia Sergiu Nicolaescu, 1981), Baiazid I în “Mircea” (regia Sergiu Nicolaescu, 1989), Căpitan de infanterie în “Noi, cei din linia întâi” (r. Sergiu Nicolaescu, 1986), Cavalerul cruciat Norbert în “Coroana de Foc” (r. Sergiu Nicolaescu, 1990) şi Căpitanul Ionel Boeriu în “Punctul Zero” (r. Sergiu Nicolaescu, 1996), scrie Agerpres.

Teatrul Naţional Târgu Mureş a arătat că, pe scenă, Ion Riţiu s-a remarcat prin roluri cum ar fi Ion al Glanetaşului în “Ion” (r. Dan Alecsandrescu, 1985), Contele Ştefan Illésházy în “Procesul Horia” (r. Dan Alecsandrescu, 1977), Rosencrantz în “Hamlet” (r. Nicolae Scarlat, 1983), Lucentio în “Îmblânzirea Scorpiei” (r. Mircea Cornişteanu, 1993), Andrei în “Ne naştem o singură dată” (r. Dan Alecsandrescu, 1987), Octav Şoimu în “Ciuta” (r. Kincses Elemér, 1982), Cleonte în “Burghezul” Gentilom (r. Dan Alecsandrescu, 1987), Orlando în “Cum vă place” (r. Dan Alecsandrescu, 1979), Vlăduţ în “Adolescenţii” (r. Constantin Săsăreanu, 1979), Melpomete în “Balconul” (r. Nicolae Scarlat, 1976) şi Damis în “Tartuffe” (r. Dan Micu, 1974).

“Ion Riţiu a fost un actor valoros, care a excelat atât pe scenă, cât şi în spatele camerelor de filmat, aducând onoare teatrului mureşean şi, pentru asta, va fi apreciat şi amintit etern. Odihnească-se în pace. Transmitem condoleanţe familiei îndoliate şi tuturor celor care l-au cunoscut şi l-au preţuit pe Ion Riţiu. Informaţii referitoare la slujba de înmormântare vor fi comunicate curând de familia Riţiu”, a postat Teatrul Naţional Târgu Mureş pe Facebook.

Ion Riţiu s-a numărat…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.digi24.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. romaniaexpres.ro este un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.