sâmbătă, iulie 13, 2024
spot_imgspot_img

Latest Posts

Când vor merge turiștii români în Grecia și Thassos pe Autostradă între Ruse și Veliko Târnovo?

Când vor merge turiștii români în Grecia și Thassos pe Autostradă între Ruse și Veliko Târnovo?Autostrada dintre Ruse și Veliko Târnovo nu are încă un nume, dar este proiectată și construită încet. Până la sfârșitul anului 2024 va fi organizată o licitație pentru ultimul lot al acesteia.

Citește și: Vacanță de coșmar pentru românii care sunt în Thassos. Fulgerele au provocat incendii

Autostrada dintre Ruse și Târnovo este deja în construcție, dar pe o secțiune foarte mică. Au fost atribuite contracte de construcție pentru 75 din cei 133 km ai traseului.

Când vor merge turiștii români în Grecia și Tahssos pe Autostradă între Ruse și Veliko Târnovo?

Până la sfârșitul anului 2024, va fi anunțată o licitație pentru ultima secțiune

Ruse – Veliko Târnovo este prima bucată de srum pentru turiștii români care merg în Thassos dar și spre Atena. Din păcate, în 2024 doar se va face caietul de sarcini pentru o mare parte din viitoarea autostradă.

Până în prezent Bulgaria nu a solicitat încă finanțare europeană pentru acest proiect. 

Citește și: Un nou drum, mult mai rapid, pentru românii care merg în vacanță în Thassos sau Halkidiki

A fost selectat un contractant pentru pregătirea formularului de cerere de finanțare europeană în cadrul Programului Operațional Transport în perioada 2021-2027. Împreună cu autostrada Ruse – Veliko Târnovo, agenția va solicita finanțare și pentru tunelul de sub Shipka. Contractele nu au fost publicate până la închiderea ediției, agenția de drumuri explicând pentru presa bulgară că un contract pentru pregătirea formularului pentru autostradă va fi semnat în jurul jumătății lunii iunie 2024.

Pentru prima secțiune, care nu este încă în construcție, au fost plătite 100,2 milioane BGN, inclusiv TVA, adică puțin peste 11% din valoarea totală a contractului.

Pentru cea de-a doua secțiune au fost plătite 75,5 milioane BGN, inclusiv TVA, ceea ce reprezintă din nou peste 11 %.

Cu toate acestea, este deosebit de dificil să se estimeze termenul de finalizare a autostrăzii, având în vedere erorile frecvente din proiectele pe care le comandă Ministerul Transporturilor din Bulgaria.. Conform contractului, constructorii ar trebui să fie gata în puțin peste cinci ani, dar începerea construcției

Cel mai scurt drum București și Thassos este cel cu iesire din România pe la Giurgiu-Ruse și cu traversarea Bulgariei în directia Beala – Veliko Tarnovo – Tulovo – Stara Zagora – Dimitrovgrad – Haskovo – Kardjali – Makaza (BG) – Nimfea (GR) – Komotini – Keramoti – Thassos. 

 

Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “newsweek.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

Cititi Termeni si Conditii

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.