vineri, iulie 19, 2024
spot_imgspot_img

Latest Posts

Orbán se va întâlni cu Putin într-o vizită la Moscova probabil să provoace furia UE | Viktor Orbán

Orbán se va întâlni cu Putin într-o vizită la Moscova probabil să provoace furia UE | Viktor Orbán

Viktor Orbán va călători la Moscova vineri pentru discuții cu Vladimir Putin, sursele spun că acest lucru se întâmplă după ce prim-ministrul Ungariei a efectuat vizita sa la Ucraina de la începutul invaziei Rusiei. Orbán, văzut ca liderul cel mai pro-rus al UE, se străduiește să medieze între Rusia și Ucraina. Acest lucru este privit cu anxietate în Bruxelles și în alte state membre, date fiind acțiunile sale care subminează unitatea europeană.

Această vizită este programată în paralel cu preluarea președinției rotaționale a UE de către Ungaria și are loc după întâlnirea cu Zelenskiy. Orbán a sugerat un armistițiu rapid în Kyiv care ar putea accelera negocierile de pace, idee neselectată de Zelenskiy. Politicianul ungar a vizitat ultima dată Rusia în septembrie 2022 la înmormântarea lui Gorbachev, dar nu s-a întâlnit cu Putin la acea ocazie. Orbán a menționat că președinția Ungariei are ca scop contribuirea la soluționarea provocărilor în fața UE și că prima sa călătorie a fost la Kyiv.

Cu alegerile din Franța în această săptămână și posibila revenire la președinția SUA a lui Donald Trump, Orbán simte că vânturile geopolitice se schimbă. Este important de menționat că din lumea UE doar cancelarul austriac, Karl Nehammer, vizitat Moscova de la începutul invaziei Ucrainei. Putin a fost în mare parte ignorat de liderii occidentali, dar Orbán a continuat să aibă legături strânse cu Rusia. Orban este cel mai proeminent adept al politicii pro-ruse în cadrul UE și a repetat frecvent pozițiile Rusiei despre război. Acest lucru a stârnit frustrare printre alți lideri europeni.

Sursa: https://www.theguardian.com/world/article/2024/jul/04/orban-to-meet-putin-in-moscow-in-russia-visit-likely-to-anger-eu

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.