vineri, iulie 19, 2024
spot_imgspot_img

Latest Posts

Prim-ministrul francez spune “nu există loc pentru violență și intimidare” după ce un candidat a fost atacat în timp ce își punea afișe electorale – Europa în direct | Europa.

Prim-ministrul francez spune “nu există loc pentru violență și intimidare” după ce un candidat a fost atacat în timp ce își punea afișe electorale – Europa în direct | Europa.

Premierul francez, Gabriel Attal, a condamnat atacul asupra candidatului Prisca Thevenot și a echipei sale de campanie, exprimându-și solidaritatea cu aceștia și subliniind că violența și intimidarea nu au loc în democratie. Atacul a avut loc în timp ce aceștia lipiseră afișe electorale. Jordan Bardella, liderul partidului National Rally, a oferit sprijinul său candidaților atacați, Prisca Thevenot și Marie Dauchy, și a pledat pentru calm și apelat la respectarea statului de drept.

Un sondaj recent arată că 47% dintre alegători cred că National Rally va obține o majoritate absolută la alegerile din acest weekend. Marine Le Pen a subliniat că sunt comentarii inacceptabile făcute de unii candidați ai partidului, care vor conduce la sancțiuni, dar că unele dintre acestea sunt pur și simplu greșeli.

Politicianul de stânga Raphaël Glucksmann a avertizat împotriva ideii că totul este salvat deja și că există o urgență extremă de a preveni victoria extremei drepte duminica aceasta. Glucksmann a subliniat că retragerile din cursa electorală nu garantează în mod automat o înfrângere a National Rally.

În contextul unei tensiuni crescute în Franța din cauza alegerilor iminente, cu divergențe de opinii în cadrul familiilor și a societății în general, este evident că evenimentele politice actuale necesită o abordare echilibrată, calmă și respectuoasă a democrației și a valorilor care o susțin.

Sursa: https://www.theguardian.com/world/live/2024/jul/04/france-election-gabriel-attal-prisca-thevenot-europe-latest-news

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.