vineri, iulie 19, 2024
spot_imgspot_img

Latest Posts

O bancă importantă din România dispare. Tranzacția ajunge la 350 de milioane de euro

O bancă importantă din România dispare. Tranzacția ajunge la 350 de milioane de euro


Consiliul Concurenței a aprobat o tranzacție de aproape 350 de milioane de euro, prin care Banca Transilvania preia acțiunile OTP Bank România.

OTP Bank România deține aproximativ 2,6% din piața internă / foto: arhiva

OTP Bank România deține aproximativ 2,6% din piața internă / foto: arhiva

În ultimii ani, mai multe bănci au dispărut de pe piața românească. Cel mai recent exemplu este preluarea First Bank de către Intesa Sanpaolo, autorizată de Consiliul Concurenței pe 5 mai 2024. Autoritățile au concluzionat că această tranzacție nu va afecta concurența liberă din România.

Tranzacția dintre Banca Transilvania și OTP Bank

Tot în această primăvară, Consiliul Concurenței a început analiza tranzacției prin care Banca Transilvania intenționează să preia OTP Bank România S.A. și subsidiarele sale: OTP Leasing România IFN S.A., OTP Asset Management România S.A.I. S.A., OTP Factoring S.R.L., OTP Consulting România S.R.L., OTP Advisors S.R.L., și Fundația OTP Bank România.

În ianuarie, Consiliul de Administrație al Băncii Transilvania a aprobat achiziționarea a 100% din acțiunile OTP Bank România pentru 347,5 milioane de euro, conform Știripesurse. Fondată în 1992, OTP Bank Group este cea mai mare bancă din Ungaria și a treia din Europa Centrală și de Est.

OTP Bank România deține aproximativ 2,6% din piața internă, cu peste 400.000 de clienți persoane fizice, peste 22.000 de clienți Corporate și IMM, 1.800 de angajați și 96 de sucursale.

Banca Transilvania, cea mai mare bancă din Europa de Sud-Est, deține o cotă de piață de 20%, cu peste 4 milioane de clienți și aproximativ 10.000 de angajați.

După obținerea aprobărilor necesare, va începe fuziunea propriu-zisă dintre Banca Transilvania și OTP Bank. OTP Group a anunțat că va asigura o tranziție lină pentru clienți și angajați.

În această perioadă, OTP Bank România și subsidiarele sale vor continua să își onoreze angajamentele și să ofere servicii la același standard….Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “click.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.