sâmbătă, iulie 13, 2024
spot_imgspot_img

Latest Posts

Premierul francez îndeamnă la calm după agresiunile dinaintea celui de-al doilea tur de scrutin | Franța

Premierul francez îndeamnă la calm după agresiunile dinaintea celui de-al doilea tur de scrutin | Franța

Prim-ministrul francez, Gabriel Attal, a cerut tuturor partidelor politice să cheme la calm în ultima zi tensionată a campaniei pentru alegeri anticipate, în care extrema dreaptă speră să obțină o majoritate în parlament. Atacurile fizice împotriva candidaților și activiștilor au dus la peste 30 de arestări în Franța, iar ministrul de interne, Gérald Darmanin, a condamnat violența și intimidarea din campanie.

Aproximativ 30.000 de polițiști vor fi deplasați în Franța după rezultatele de duminică, iar Darmanin se teme de excese și a cerut interzicerea protestelor de stradă. Sondajele arată că partidul de extremă dreapta ar putea forma cel mai mare partid din parlament, dar ar rămâne scurt de obiectivul unei majorități absolute. Există și riscul ca în caz de lipsă de majoritate clară, să fie dificil să se formeze un guvern.

Emmanuel Macron a decis să organizeze alegeri anticipate, iar sondajele arată că partidul său pierde teren în fața extremei drepte. Există îngrijorare referitoare la modul în care un guvern ar putea fi format în caz de lipsă de majoritate, mai ales cu Jocurile Olimpice de la Paris în curând.

Sursa: https://www.theguardian.com/world/article/2024/jul/05/french-pm-urges-calm-after-assaults-in-run-up-to-second-round-vote

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.