vineri, iulie 19, 2024
spot_imgspot_img

Latest Posts

Val de caniculă și temperaturi record în Rusia. În Moscova, niciun început de iulie n-a mai fost așa de fierbinte din 1917

Val de caniculă și temperaturi record în Rusia. În Moscova, niciun început de iulie n-a mai fost așa de fierbinte din 1917stiri romania

Ruşii au înfruntat joi una dintre cele mai fierbinţi zile de mai bine de un secol. În Moscova a fost doborât recordul din 1917, iar în mai multe oraşe din Rusia au fost peste 35 de grade Celsius, informează Reuters.

La Moscova, unde temperaturile pot scădea până la minus 40 de grade Celsius în legendara iarnă rusească, mercurul a urcat la 32,7 grade Celsius, doborând cu jumătate de grad recordul din 1917 pentru acea zi, potrivit centrului meteo FOBOS. Recordurile au fost doborâte de la coasta Pacifică a Rusiei şi din sălbăticia Siberiei până în regiunile europene ale Rusiei, a spus FOBOS.

Vremea caldă a declanşat o cerere în creştere pentru aparate de aer condiţionat şi ventilatoare, în timp ce moscoviţii au consumat cantităţi record de îngheţată şi băuturi reci. Apă a fost distribuită călătorilor în metrou şi în multe trenuri.

Primarul Moscovei Serghei Sobianin i-a îndemnat pe locuitorii Moscovei, care are o populaţie de peste 20 de milioane de locuitori, să ia măsuri de precauţie şi să evite să iasă afară în cele mai calde momente ale zilei. „În timpul zilei, temperatura aerului va depăşi norma climatică şi va creşte din nou peste 30 de grade”, a spus Sobianin.

El a afirmat că pentru vineri sunt prognozate furtuni şi că există posibilitatea de grindină. De asemenea, temperaturi anormal de ridicate sunt aşteptate și vineri, “cu 7 grade Celsius sau mai mult peste norma climatică”, a precizat Centrul de meteorologie din Rusia pe site-ul său.

“E foarte dificil, pentru că este foarte cald şi sufocant. Noaptea, nu putem dormi decât cu aerul condiţionat pornit. E greu, mai ales la vârsta noastră”, a declarat Monira Galimova, o pensionară de 70 de ani, care aştepta, vizibil epuizată, într-o staţie de autobuz.

“Munca mea nu poate să aştepte, de aceea sunt obligată să rămân la Moscova pe această căldură, iar plecarea la ţară rămâne doar un vis”, a declarat la rândul ei Olga Krychina, în vârstă de 34 de ani, care lucrează în sectorul renovărilor de apartamente.

Valul de căldură afectează marea regiune a Moscovei, pe o rază de 200 de kilometri în jurul capitalei ruse, precum şi regiuni aflate mai la sud, Kursk, Belgorod şi Voronej, a adăugat aceeaşi instituţie.

 

Editor : G.M.Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.digi24.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

Cititi Termeni si Conditii

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.