sâmbătă, iulie 13, 2024
spot_imgspot_img

Latest Posts

Vizita surpriză a lui Viktor Orbán la Moscova stârnește nemulțumire și furie la Bruxelles.

Vizita surpriză a lui Viktor Orbán la Moscova stârnește nemulțumire și furie la Bruxelles.

Oficialii maghiari au declarat pentru Euronews că politica guvernului în Ucraina este aceea că “ambele părți” trebuie să negocieze încheierea conflictului și că nu există “o soluție militară”.

Doar câteva zile după ce a preluat președinția rotației Consiliului European, prim-ministrul maghiar Viktor Orbán a atras critici din partea Bruxelles-ului pentru vizita sa neprogramată la Vladimir Putin în Moscova.

Aceasta a urmat unei întâlniri surpriză cu președintele ucrainean Volodymyr Zelenskyy la Kiev, unde cei doi au avut o întâlnire relativ cordială, luând în considerare refuzul categoric al lui Orbán de a oferi sprijin politic sau militar Ucrainei afectate de război.

În timp ce rapoartele despre călătoria la Moscova au apărut, președintele Consiliului European, Charles Michel, l-a criticat pe Orbán, reamintindu-i că nu are “mandat” de a negocia în numele UE pe durata mandatului său.

Călătoria a umbrit și încercările Ungariei de a-și publica prioritățile guvernamentale pentru următoarele șase luni, inclusiv o implementare mai stringentă a politicilor de migrație, dezvoltarea strategiei europene de apărare și sprijinirea unei tranziții ușoare către un nou Colegiu al Comisarilor după alegerile pentru Parlamentul European.

Oficialii maghiari au subliniat refuzul Ungariei de a furniza echipamente militare letale către Kiev, în ciuda victimelor civile numeroase și a ocupației ruse brutale.

Ei au insistat că rolul Ungariei este de a proteja suveranitatea țării lor și nu a altor țări, chiar dacă condamnă agresiunea și oferă sprijin moral Ucrainei.

Sursa: https://www.euronews.com/2024/07/05/viktor-orbans-surprise-visit-to-moscow-sparks-dismay-and-anger-in-brussels

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.